AIEMMAT TUOTANNOT

Koljonvirta Teatteri on huimalla nopeudella kasvanut teatteri, Iisalmen Mansikkaniemen historiallisella ja luonnonkauniilla alueella. Kesäteatterin katettu katsomo paikoittaa jopa 750 katsojaa, mutta poutaisella säällä lisäpenkit tarjoavat istuinpaikat vielä yli 200:lle hengelle. Tarjoamme laadukasta teatteriviihdettä.

Kesällä 2017 esitimme  Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi ainutlaatuisen spektaakkelin, mitä ei ennen Suomen teatterihistoriassa oltu nähty. Väinö Linnan klassikkoteoksen Tuntematon sotilas -suurproduktion dramatisoi Antti Heikkinen ja ohjasi Ismo Apell. Vahvaa ohjausta ja dramatisointia tuki Nightwishin musiikki sekä pommit ja muut erikoistehosteet.

Katsojia vuonna 2017 kävi 18148, mikä on Koljonvirta Teatterin ennätys – samalla teatterimme sijoittui TOP 5 kesäteatterin joukkoon kansallisella tasolla.

Koljonvirta Teatteri on isännöinyt Mansikkaniemen kesäteatteria vuodesta 2014 alkaen. Ensimmäisenä kesänä ohjelmassa oli Aleksis Kiven Olviretki. Koljonvirta Teatterin toisella kaudella vuonna 2015 yleisöennätyksiä rikkoi Kauppa-auto 12 000 katsojalla. Vuonna 2016 Karavaanari -komedia kaunisteli aiempia ennätyksiä vielä korkeammalle saaden 14 000 katsojaa. 2016 kesällä Karavaanarin lisäksi ohjelmistossa oli lastennäytelmä Me Rosvolat.

VUONNA 2018 kevät-talvella Koljonvirta Teatteri teki teatterihistoriaa ja toi 3D-virtuaalitekniikan teatterilavalle ensimmäistä kertaa Suomessa. Teatterikiertueena tuotettu Huojuvat Talo kiersi Nilsiässä, Kiuruvedellä, Iisalmessa sekä viimeisenä Kuopion kaupunginteatterissa. Maria Jotunin kirjoittama tarina tuotiin kaikkia pieniä yksityiskohtia myöten tähän päivään, jonka vuoksi Huojuva Talo tulikin katsojan iholle väkevämmin kuin koskaan. Karmivan tarinan takaa löytyi myös Koljonvirta Teatterille omaleimaista huumoria. Hyytävimmät kohtaukset näytettiin virtuaalitodellisuudessa. Dramatisoinnista vastasi Antti Heikkinen ja ohjauksesta Ismo Apell.

KESÄLLÄ 2018 Koljonvirta Teatterissa jatkettiin samoilla teemoilla kuin edeltävänäkin kesänä Tuntemattomassa Sotilaassa. 2018 kesän produktiona tuotiin lavalle Väinö Linnan ”Täällä Pohjantähden Alla”, jonka ohjaajana ja dramatisoijana toimi Antti Heikkinen. Riipaiseva teos sisällissodan aikaisesta elämästä pienessä kylässä esitettiin ennennäkemättömänä sovituksena, joka ei säästänyt katsojaa tunneryöpyiltä. 40 näyttelijän osaava porukka toi mahtipontisuutta ja dramatiikkaa lavalle ja erityisesti joukkokohtaukset olivat mieleenpainuvia näin suurella esiintyjäjoukolla tehtynä. Väinö Linnan nerokkaan teoksen juoni tuotiin lavalle kaunistelematta, mutta mässäilemättä sotakohtauksilla. Roolihahmot esitettiin karkeina ja vahvoina persoonina joihin katsoja kiintyy ja joiden tarinan loppua katsoja joutuu lopulta todistamaan. Hyytävintä näytelmää läpikäydessä on kuitenkin se, kuinka näistäkin tapahtumista on aikaa vain 100 vuotta.